5 fouten bij het kopen van een bruidsjurk

Waar je op moet letten

Beachclub Titus heeft inmiddels al heel wat bruiloften georganiseerd. Zodoende horen we nog wel eens wat verhalen waarbij er dingen misgaan. Vooral bij het aankopen van een bruidsjurk gaan er vaak dingen mis. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet!

fouten trouwjurk

Ik pas mijn eigen maat wanneer ik een jurk ga passen.
De meeste bruidsjurken winkels hebben meestal van elke 1 jurk hangen. Tijdens het passen wordt de bruidsjurk dan met spelden op maat gemaakt. Op deze manier kun je dus zien hoe de jurk bij jouw past met de juiste maat. Je moet even door de nog niet 100% op maat zittende jurk heen kijken. De jurk zal in de perfecte pasvorm en in je eigen confectiemaat besteld worden.

Bruidsjurken hebben een hele lange levertijd.
De gemiddelde bruidsjurk heeft een levertijd van vier maanden. Zorg er daarom voor dat je ruim op tijd je bruidsjurk besteld. Wil je niets aan toeval overlaten? Gebruik dan onze checklist trouwen. Hier geven we aan wanneer je, je bruidsjurk moet passen en bestellen.

Ik zoek alvast een bruidsjurk uit op een plaatje.
Voor eeuwig plaatjes blijven kijken van bruidsjurken op het internet en in magazines. Inmiddels ken je ook iedere aflevering uit je hoofd van ‘Say yes to the dress’! Het is goed om vooraf te kijken welke soort jurk en stijl je mooi vindt. Probeer wel nog neutraal in je mening te blijven. Veel bruiden hebben een te hoge verwachting van de jurk en zijn teleurgesteld wanneer ze de jurk van het plaatje eindelijk aan hebben.

Een aanbetaling op mijn bruidsjurk.
Wanneer je een aanbetaling wilt doen op je bruidsjurk, vraag dan aan de bruidswinkel na of die aangesloten is bij CBW mitex. Alleen dan is een aanbetaling gewaarborgd. Het is gebruikelijk om 50% van het aankoop bedrag te betalen wanneer je de jurk besteld.

Meer, meer, meer jurken passen!
Wanneer je een jurk hebt gevonden die helemaal naar wens is, stop dan met passen van nog meer jurken. Heeft de winkel een goede service geboden? Valt de jurk binnen je prijsklasse? Krijg je een blij en gelukkig gevoel wanneer je de jurk aan hebt? Dan is het de perfect jurk voor jou! Wanneer je nu nog verder gaat passen maak je het jezelf alleen maar moeilijker.

Help, waar moet ik beginnen?
Heb je nog geen idee hoe je dit allemaal moet gaan aanpakken? Bekijk dan onze blog “trouwjurk uitzoeken. Help, waar begin ik?”

Beachclub Titus een unieke trouwlocatie aan het strand.
Wij hebben ruim 35 jaar ervaring in het organiseren van bruiloften van a tot z. Bekijk voor meer informatie over de mogelijkheden onze trouwpagina