Een bedrijfsuitje organiseren

Praktische tips

Niet iedereen ziet het nut van om ook na werktijd af te spreken en leuke dingen te doen. Voor sommige mensen is het lastig om uit de rol van collage te stappen en iets te doen als vrienden. Tijdens het werk weten mensen precies hoe ze zich moeten gedragen bij hun andere collega’s. Zodra ze in een informele sfeer terechtkomen met dezelfde collega’s weten ze ineens niet meer hoe ze zich moeten opstellen. De mensen die dit als onprettig ervaring zullen dan ook proberen dit soort gelegenheden te vermijden.

Praktische tips om informele sferen makkelijker te maken:
– Houd gesprekken luchtig, je kunt bijvoorbeeld wel 10 minuten praten over het weer;
– Wees geïnteresseerd en stel vragen. Hoe meer vragen je stelt des te minder je zelf hoeft te praten;
– Het lijkt zo alsof iedereen zich concentreert op jou en dat alle aandacht op jou gericht is. Dat is niet zo, mensen zijn veel te veel bezig met zichzelf;
– Jij vindt dingen lastig maar andere vinden dat ook. Je bent niet de enige;
– Blijf lekker jezelf;
– Zorg voor afwisseling. Blijf niet teveel hangen bij hetzelfde groepje. Praat met mensen die je niet of nauwelijks spreekt.

Bedrijfsuitje organiseren hoe doe ik dat?
Bedenk met het organiseren van een bedrijfsuitje goed met wat voor mensen je te maken hebt. Wat voor type mensen zijn het? Sportief of creatief? Werken ze normaal gesproken ook al samen of kennen veel mensen elkaar net? Wat voor de één leuk lijkt, kan voor de ander een nachtmerrie zijn. Wanneer je te maken hebt met veel verschillende mensen, zorg dan dat je een laagdrempelig uitje uitkiest waar ieder zijn ei kwijt kan. Houd in gedachte dat hele actieve uitjes voor sommige mensen erg leuk zijn maar voor anderen is dit een reden om thuis te blijven. Wij hebben een teambuilding activiteit “De Robinson Experience”, dit is echt een activiteit dat geschikt is voor iedereen. Hier komen actief en creatief bij elkaar. Er zijn per spel verschillende taken, bij het ene spel is meer lichamelijke activiteit nodig en bij een ander spel moet men een puzzel oplossen. Iemand die het rustig aan wilt doen heeft de keuze om aan bepaalde activiteiten niet mee te doen. Het belangrijke is meedoen, plezier hebben en samen proberen te winnen.

Powerkiten

Ideeën voor een bedrijfsuitje
Er zijn veel soorten en maten bedrijfsuitjes en organisaties die bedrijfsuitjes organiseren. Om je een aantal ideeën te geven noemen we een aantal voorbeelden.
De Robinson Experience
Branding Raften
Shoot out
Powerkiten
Disc Golf beach
Zandsculpturen workshop

Wil je meer inspiratie op doen over de mogelijkheden van een originele en toegankelijk bedrijfsuitjes?
Bekijk onze activiteitenpagina en vraag de brochure aan!