Teambuilding zorgt ervoor dat jouw bedrijfsuitje nut heeft

Het is weer tijd voor een bedrijfsuitje!

Wordt het een avondje bowlen of uit eten. De genoemde voorbeelden zijn gezellig maar standaard. Wist je dat je meer uit een bedrijfsuitje kunt halen door het te combineren met een teambuilding activiteit? Zo hebben de werknemers een leuke tijd én steken ze er wat van op.

Waarom kiezen voor teambuilding?

Iedereen heeft wel eens gehoord van de term ‘teambuilding’. Deze term kunnen we als volgt definiëren: teambuilding is een groepsactiviteit die zorgt voor meer groepsbinding, een betere samenwerking en een goede werksfeer. Een teambuildingsactiviteit in de vorm van een bedrijfsuitje is zeer effectief.

teamwork

Waarom zijn teambuildingsactiviteiten zo effectief?

Teambuilding is om drie redenen heel nuttig:

  1. 1.  Werknemers leren elkaar tijdens de activiteiten op een andere manier kennen. Doordat het werk geen rol speelt, is er tijd en aandacht voor de persoon zelf. Zo ontstaan gesprekken die anders niet gevoerd zouden worden.
  2. 2. Bij de activiteiten van de teambuilding is het belangrijk om goed samen te werken. Centraal hierbij staan de onderdelen communicatie, doelgerichtheid en efficiëntie. Door de ongedwongen sfeer kunnen mensen onverwachte inzichten en leermomenten opdoen. Deze inzichten kunnen vervolgens meegenomen worden in hun dagelijkse werk. Dit leidt tot een betere samenwerking.
  3. 3. Gezamenlijk succes tijdens de activiteiten leidt tot een verhoging van de loyaliteit onderling en richting de organisatie.

Samen een mooie herinnering creëren

Een leuk bedrijfsuitje met teambuilding activiteiten zorgt natuurlijk ook voor vrolijkheid, gezelligheid en hilariteit. De werknemers creëren op deze manier een herinnering waar men later met plezier op kan terugkijken. Dit versterkt het groepsgevoel en leidt tot een betere sfeer op de werkvloer en een hogere arbeidsproductiviteit van het personeel.

Bij Beachclub Titus hebben wij veel ervaring met het organiseren van leuke, unieke en spetterende teamuitjes. Bekijk onze pagina voor meer informatie.