Teambuilding wat is dat?

Teambuilding

Het is een term die je steeds meer hoort. De letterlijke vertaling is ‘het bouwen van een team’. Het is niet zonder reden dat je dit woord steeds vaker tegenkomt. Teambuilding zorgt voor een hechter en sterker groepsgevoel en geeft de motivatie van medewerkers een oppepper.

Iedere werkgever wil een goed onderling teamgevoel met gemotiveerde collega’s. Een omgeving waar mensen elkaar helpen. Bij het deelnemen van teambuilding activiteiten zorg je ervoor dat individuen samensmelten tot één team. Samenwerken zorgt weer voor een hogere productiviteit. Teambuilding activiteiten zijn bijvoorbeeld leuke groepsgesprekken, rollenspellen of professioneel georganiseerde teamuitjes.

samenwerken

Teamuitje

Door regelmatig een teamuitje te organiseren creëer je dat echte teamgevoel. Door gezamenlijk een leuke ervaring te delen door aan  teambuilding activiteiten mee te doen zorg je voor een positieve en leuke werksfeer. Denk bijvoorbeeld aan een teamuitjes zoals “De Robinson Experience. Iedereen heeft het wel eens op tv gezien ‘Expeditie Robinson”.

 

Hoe gaaf is het om gezamenlijk:

  • Vuur te maken zoals in de echte wildernis;
  • Grote katapulten bouwen en met kokosnoten te schieten;
  • Deel te nemen aan de eetproef?

Bij een leuke activiteit zitten verschillende doelen zoals:

  • Samenwerken;
  • Zelfvertrouwen vergroten;
  • Communicatie verbeteren;
  • Verbeteren van interne communicatie.

Het is vooral belangrijk om plezier te hebben met elkaar. Beachclub Titus biedt verschillende activiteiten en workshop aan. Zowel het organiseren van activiteiten als het verzorgen van het eten en drinken. Het is allemaal te realiseren onder één dak.

Wil je nog meer ideeën opdoen voor bedrijfsuitjes of teambuilding activiteiten. Bekijk dan onze teambuilding pagina en download onze brochure.