Wat draagt een man naar een bruiloft?

Tips voor een bruiloft outfit

Ben je binnenkort uitgenodigd op een bruiloft? Dan moet je nadenken over een geschikte bruiloft outfit. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want wat draagt een man naar een bruiloft? Dit hangt natuurlijk af van de dresscode. In de meeste gevallen draagt je een pak of een variatie op het thema casual-chic. Hieronder lees je waar je op moet letten.

bruiloft outfit man

Wat voor bruiloft outfit je vooral niet aan moet trekken

De belangrijkste regel voor een bruiloftsgast is dat je er niet ‘mooier’ uit mag zien dan het bruidspaar. Dit geldt voor de dames, maar net zo goed voor de heren. Een wit pak is daarom zeker geen optie. Ook andere opvallende kleuren kunt je beter vermijden omdat je hiermee de aandacht afleidt van het bruidspaar. Dit betekent overigens niet dat de enige optie is om een zwart pak te dragen. Integendeel: zwart associeert men met begrafenissen en is daarom  ongepast als bruiloft outfit.

Een pak

Gaat je naar een klassieke bruiloft? Dan verwacht men in de meeste gevallen dat je een pak draagt. De kleur van de bruiloft outfit is daarbij erg belangrijk. Vermijd sterk contrasterende kleuren. Kies liever voor verschillende tinten van één kleur, op basis van het seizoen. In de zomer kunt je gerust voor een zandkleurig of lichtblauw pak kiezen. In de winter is een grijs, marine blauw of groen pak heel geschikt. Let ook op de stofkeuze. In de zomer wilt je niet weg zweten in een te warm pak, terwijl een pak van wol in de winter juist heel comfortabel kan zijn. 

Casual-chic

Is de bruiloft wat ‘losser’? Dan is een pak niet noodzakelijk. Dit betekent overigens niet dat je een spijkerbroek en een willekeurig t-shirt kunt dragen. Speel het safe en ga op zijn minst voor casual-chic ofwel draag een overhemd en katoenen broek van goede kwaliteit, een paar mooie schoenen jouw bruiloft outfit helemaal af!

Benieuwd naar een impressie hoe een trouwerij eruit ziet bij Beachclub Titus? Ga direct naar onze Trouwen op het strand pagina, onderaan de pagina kun je ook een filmpje terugvinden om te spieken wat de gasten van een strandhuwelijk dragen.